Hvordan vedlikeholder jeg regntrekket fra Tinkafu?

Veiledning for å ta best mulig vare på egenskapene i materialet på et regntrekk fra Tinkafu®

Bugaboo cameleon
Tinkafu regntrekk med skjerm grå magic
regntrekk med myggnett til barnevogn fra tinkafu tfk sportsdel lukket insektsnett_result

Som en god vannavvisende høstsko

Vi anbefaler at du tenker på regntrekket som en god vannavvisende høstsko som du jevnlig må impregnere for å beholde egenskapene av vannavvisningen trekket kommer med. Regntrekket er en bruksgjenstand og et produkt som blir tatt av og på vognen mange ganger gjennom vognperioden. Dette vil medføre slitasje i tekstilen og egenskapen som gjør trekket vannavvisende. Derfor er det viktig at du vedlikeholder regntrekket for lang holdbarhet.

  • Tørkes flatt om vått før det pakkes tilbake i integrert lomme
  • Tørk over med en klut om trekket er skittent
  • Tørk av snø med fuktig klut
  • Ved elding, direkte sollys eller varme vil skjermen få et gul-aktig preg over tid. ( dette er uunngåelig dessverre)
  • Impregner regntrekket jevnlig (ikke skjermen)
  • Hold glidelås og borrelås fritt for smuss

 

Tåkete skjerm / hvitt belegg på skjermen

Får du en tåkete skjerm / hvitt belegg på skjermen, kan dette fjernes med en klut og rødsprit. Grunnen til at det hvite belegget på plastikken oppstår, er en kjemisk prosess kalt oksidering; som skjer naturlig i et organisk materiale når det kommer i kontakt med oksygen over en periode.

Dette skjer typisk når regntrekket er ute i lengre perioder av gangen, noe det naturlig er ved bruk, veldig enkelt fortalt. Fjerne oksidering er forholdsvis lett på skjermen. Bruk rødsprit så forsvinner dette. Vi har laget en video der vi viser dette: 
Se videoen her

 

Vannsøyle på 3000mm

Regntrekket har en vannsøyle på 3000mm, dvs at det må vedlikeholdes for å oppnå full effekt over tid. Vi anbefaler at du jevnlig impregnerer produktet ditt og anslår at uten vedlikehold vil trekket få redusert sine vannavvisende egenskaper stedvis ved rundt 2 års bruk.

Vi har god erfaring med å bruke Nitwax sin TX.Direkt Spray on (impregneringsspray) på trekket (ikke spray på skjermen) med jevne mellomrom for lenger varighet av de vannavvisende egenskapene.

Ved normal bruskslitasje så skal trekket holde vannet ute rundt 2 år uten noen form for vedlikehold. Om trekket begynner å trekke vann må det impregneres, dette er ikke en reklamasjon, men en bruskslitasje. Alle trekk er merket med produksjonsdato.